ПОДКАСТИ ЯК СПОСІБ ВИВЧАТИ АНГЛІЙСЬКУ

Чи можуть подкасти допомогти вам вивчити англійську? В даний час вивчення англійської мови може бути досить цікавим, хоча не всі про це знають. Поєднуйте приємне з корисним і покращуйте свою англійську, слухаючи подкасти. У сьогоднішній статті ми розглянемо, як це зробити.

У вас є проблеми з вивченням англійської мови?

Багато тих, хто вивчають англійську мову, говорять про проблеми з її вивченням. Найбільш поширені з них – труднощі в розумінні носіїв мови, проблеми із запам’ятовуванням нових слів і складності в формулюванні своїх думок англійською мовою. Більшість з цих проблем є результатом обмеженого контакту з англійською мовою.

Подкасти, тобто цифрові аудіофайли, доступні онлайн, є відмінним інструментом для вирішення будь-якої з вищезазначених проблем з вивченням англійської мови. Ви можете завантажити їх на свій комп’ютер або смартфон і прослуховувати їх прямо на веб-сайті або в додатку (наприклад, iTunes). Великою перевагою подкастів є можливість пошуку записів за темами, які вас цікавлять або необхідні на роботі. В результаті ваша мотивація регулярно слухати подкасти буде високою, і вони ніколи не стануть нудними.

Вивчення англійської мови – як використовувати подкасти?

Є багато способів поліпшити свої мовні навички за допомогою подкастів. Ось кілька пропозицій:

  1. Поліпшення навичок сприйняття англійської мови на слух – це найбільш очевидний спосіб використання подкастів в вивченні англійської мови. Вони допоможуть вам ознайомитися з різними акцентами. Пам’ятайте, що в цьому випадку працює принцип «чим більше, тим краще» – з кожним наступним прослуховуванням розуміння записів стає легше.
  2. Розширення словникового запасу за допомогою граматичних структур – прослуховування певного подкасту кілька разів допомагає об’єднати почуті вирази і граматичні структури. До більшості з них прикріплена текстова транскрипція, тому легко перевірити значення невідомих слів і зрозуміти їх використання в контексті.
  3. Поліпшення вимови – завдяки повторенню фрагментів тексту, ви значно поліпшите свою вимову – не тільки акцент, але і інтонацію, яка грає дуже важливу роль в англійській мові.